kort

Trein

Ontsporing Hilversum door kapotte wissel

Een defect aan een wissel is waarschijnlijk de oorzaak van de treinontsporing vorige week in Hilversum. Dat blijkt uit een eerste analyse, meldt Prorail. Volgens de spoorbeheerder heeft zich nog nooit een vergelijkbaar incident voorgedaan. Maar het spoorwegbedrijf neemt het zekere voor het onzekere en gaat vijfhonderd wissels van dezelfde soort extra controleren. Een rijtuig van een intercity ontspoorde vorige week woensdag aan het einde van de middag, kort nadat die was vertrokken uit Hilversum. Na honderd tot tweehonderd meter kwam de wagon met de wielen in het grind terecht.

Polare

Centraal Boekenhuis gaat weer leveren

Polare wordt weer bevoorraad door het Centraal Boekhuis (CB). De twee partijen hebben gisteren een overeenkomst bereikt waardoor de levering per direct weer wordt hervat. Vorige week nog werd de levering van boeken aan Polare door het CB stopgezet. De boekenketen kon toen niet meer aan de financiële verplichtingen voldoen en probeerde volgens het CB de betalingstermijn op te rekken. Het CB eiste vervolgens betaling in contanten, maar daar kon Polare niet aan voldoen. Polare is de voortzetting van de ketens Selexyz en De Slegte. Begin dit jaar bleek echter dat de boekhandel er financieel slecht voor staat.

Bekerstrijd

Feyenoord roept fans op thuis te blijven

Feyenoord heeft zijn achterban opgeroepen niet naar Amsterdam af te reizen voor de bekerklassieker morgen tegen Ajax. De politie heeft aanwijzingen dat Feyenoordfans over kaarten beschikken. „Feyenoord aast niet alleen op sportief bekersucces, maar hoopt bovendien op een rustig en ordelijk verloop van de wedstrijd in Amsterdam”, stelt de Rotterdamse club op haar site. Ze wijst erop dat een rustig verlopen duel belangrijk is om na dit seizoen weer uitsupporters bij de klassiekers te hebben. Na rellen in 2009 werd besloten dat er vijf jaar lang geen uitfans mee mochten naar wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord en die regeling geldt nog.

    • Novum
    • NRC