Juweliersketen Siebel is na ruim honderd jaar failliet

Foto ANP/Bart Maat

Juweliersketen Siebel is vandaag failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. Vorige week vrijdag sloot de juweliersketen al de deuren van alle 36 winkels en de webshop.

Het bedrijf had sinds de sluiting nog geen toelichting gegeven over de reden daarachter. Klanten kreeg alleen te horen dat hun sieraden en horloges die voor reparatie waren ingeleverd ‘in veiligheid waren gesteld’. In een verklaring op de site stelt de directie dat “tegenvallende resultaten uiteindelijk hebben gezorgd voor het faillissement”.

“Pogingen vanuit de directie om het bedrijf in afgeslankte vorm voort te zetten, bleken op korte termijn helaas niet realiseerbaar. De directie heeft daarom het besluit genomen om het faillissement aan te vragen. Per vandaag onderzoekt de aangestelde curator naar mogelijkheden voor een eventuele doorstart.”

Het is onduidelijk wat er nu gebeurt met bestellingen of reparaties die klanten bij het bedrijf hebben lopen. Al sinds de winkels vorige week werden gesloten staat er op de site dat “alle ter reparatie ingeleverde horloges en sieraden reeds in veiligheid zijn gesteld”, zonder verdere toelichting.

Het van oorsprong Rotterdamse bedrijf Siebel bestond vorig jaar honderd jaar. Het bedrijf kreeg toen het predicaat koninklijk. Naar eigen zeggen was het bedrijf de grootste juweliersketen van Nederland in ‘het midden- tot hoog geprijsde segment’.