Johnnie Walker loopt niet bij je weg: waarom de schrijver drinkt

Charles Bukowski: niet behandeld door Laing, maar desalniettemin een van de grootste drinkers van de VS

“I drink to make other people more interesting”, schreef Ernest Hemingway al. Naar aanleiding van een nieuw boek droeg Connie Palmen in De wereld draait door een aantal andere verklaringen aan voor het innige huwelijk tussen schrijver en fles.

Bij de New York Times besprak men het boek al:

“There is much to learn from Laing’s supple scholarship  - and much to enjoy, too, in her obvious passion and engagement. As for her six alcoholics, they wrote some of the best American prose and poetry of the last century, and surely there is a cause for wonder in that.”

Een van de schrijvers die in het besproken boek wordt behandeld is de Amerikaan Charles Bukowski. Eind jaren zeventig schoof Bukowski aan bij het befaamde literaire Franse tv-programma Apostrophes van Bernard Pivot. Hij was zo dronken als een tor.

En Tennessee Williams in de talkshow van David Frost:

    • Sebastiaan Kort