Giedo van der Garde reservecoureur Formule 1 van Sauber

Giedo van der Garde. Foto ANP / Lex van Lieshout

Giedo van der Garde is het komende Formule 1-seizoen reservecoureur van Sauber. Dat bevestigt Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn aan autosport.com. De Nederlander komt over van Caterham, waar hij in 2013 een van de twee vaste coureurs was.

Van der Garde zegt in een verklaring:

“Ik zie dit als een belangrijke stap in mijn carrière. Het is mijn doel om het team te helpen met de ontwikkeling van de nieuwe auto. Maar ik ben daarnaast natuurlijk ook een racer, ik wil aan het team laten zien waar ik verder kan.”

Teambaas Kaltenborn:

“We zijn blij dat we Giedo aan boord hebben. Hij heeft vier jaar rijervaring in de GP2 en heeft één jaar in de Formule 1 gereden. Dat zijn goede papieren om binnen ons team succesvol te zijn.”

Van der Garde behaalde het afgelopen seizoen geen punten, wat ook gold voor zijn teamgenoot Charles Pic. Zijn hoogste notering was een veertiende plek in Hongarije. De coureur geeft later vandaag een persconferentie.

    • Nando Kasteleijn