Vier doden bij zelfmoordaanslag in Zuid-Beiroet - wijk vaker doelwit

Beelden van de explosie in Beiroet. Screenshot livestream Al Jazeera

Bij een zelfmoordaanslag in het zuiden van Beiroet, een gebied waar veel Hezbollah-aanhangers wonen, zijn ten minste vier doden en twintig gewonden gevallen. Dat meldt persbureau Reuters op gezag van een veiligheidsfunctionaris.

Volgens de explosie vond plaats in de wijk Haret Hreik, niet ver van de plek waar eerder deze maand ook een bom afging. Bij die aanslag kwamen vijf mensen om het leven. Zuid-Beiroet is de laatste tijd vaker het doelwit van aanslagen. Deze worden gezien als vergelding voor het feit dat de Hezbollahbeweging in Syrië meevecht aan de kant van president Assad.

Dit zou een foto van de explosie zijn:

Twitter avatar KetyDC Kety Shapazian Now “@HasanSari7: #BreakingNews : Picture from Haret Hraik explosion scene. #Lebanonhttp://t.co/j4j1obOhph”
    • Nando Kasteleijn