Een non-stop discofeest met Maroon 5 en Robin Thicke

Dansen als Mick Jagger, niet veel popzangers kunnen het. De Amerikaanse groep Maroon 5 bereikte sterrenstatus met het nummer Moves like Jagger, nadat de band al tien jaar aan de weg had getimmerd. Robin Thicke, die gisteren in hun voorprogramma speelde, is ook zo’n al wat oudere zanger die door één nummer een ster werd. Zijn Blurred lines werd vorig jaar verboden op Engelse universiteiten, omdat de vunzige tekst en de clip met halfnaakte danseressen zou oproepen tot „date rape”.

In werkelijkheid blijkt de brave Thicke een zanger met de uitstraling van een autoverkoper, keurig in pak en met weldadige tandpastalach. Maroon 5 en Robin Thicke lieten perfect uitgevoerde consumptiepop horen die keurig binnen de lijntjes bleef. Allebei maken ze goede sier met zwarte muziekstromingen, waarbij Maroon 5 er het best in slaagde om een non-stop discofeest gaande te houden.

Zanger Adam Levine is met door de ether snijdende falset een zanger die Sting uit zijn Police-tijd zou kunnen evenaren als hij niet vastzat aan de zoete liefdesliedjes waarmee hij meisjesharten op hol brengt. Covers van Prince en Daft Punk moesten zijn geloofwaardigheid bij het publiek opkrikken. Maar er zit geen Sympathy for the devil tussen zijn kundig gebrachte odes aan de liefde. Zingen als Jagger, ook daar kun je jaloers op zijn.

    • Jan Vollaard