Chewbacca roars...

De naam Peter Mayhew doet zelfs bij fans van Star Wars misschien niet meteen een belletje rinkelen. Maar het personage dat hij speelde in de originele filmtrilogie is legendarisch: de langharige Chewbacca. Op Twitter noemt Mayhew zich dan ook toepasselijk @TheWookieRoars. Meer dan 131.000 mensen luisterden naar de brul van de Britse acteur. Dat waren er een stuk minder voordat hij begin deze maand zijn gebruikelijke Twitter-routine doorbrak van foto’s van zichzelf op conventies en grappige sci-fi-plaatjes. Mayhew opende zijn Star wars-fotoarchief en plaatste unieke beelden van achter de schermen. Zoals actrice Carrie Fisher die samen met haar stuntvrouw (beide in de legendarische gouden bikini) liggen te zonnebaden in de Yuma-woestijn tijdens het filmen van Return of the Jedi en regisseur George Lucas die op de schoot zit van slechterik Darth Vader. De foto’s van Mayhew tonen dat de opnames van Star Wars toch ook vooral gezellig waren.