Campagne Hillary begonnen

De Amerikaanse president Obama zit pas halverwege zijn tweede termijn, maar de strijd voor de verkiezingen in 2016 is alweer losgebarsten. De talking heads en de political action committees maken zich langzaam op voor de campagnes voor hun beoogde kandidaten. Dus ook voor oud-minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton. Volgens Politico onderstreept de komst van David Brock op Twitter vorige week, dat ook op social media de strijd is begonnen. De journalist is de oprichter van Media Matters for America, een organisatie die zich inzet om de foute informatie van rechts-conservatieve media als Fox News op te sporen en te corrigeren. Daarnaast staat Brock aan het hoofd van de American Bridge PAC, dat geld inzamelt voor de campagne van Clinton. De prominente activist van de Democraten wil Twitter inzetten om ‘linkse’ proefballonnetjes op te laten. Maar vooral als nieuw campagnekanaal om Clinton het Witte Huis in te helpen.