Bouchard verrast met uitschakeling Ivanovic

De Canadese tennisster Eugenie Bouchard heeft vanochtend voor een verrassing gezorgd door zich ten koste van Ana Ivanovic te plaatsen voor de halve finales van de Australian Open. De als veertiende geplaatste Ivanovic, die in de vorige ronde Serena Williams had uitgeschakeld, won de eerste set met de nodige moeite. De negentienjarige Bouchard, als dertigste geplaatst, won vervolgens de twee resterende sets (5-7, 7-5 en 6-2).

De Chinese Na Li schakelde Flavia Pennetta uit Italië met overmacht uit (6-2 en 6-2) en moet het nu tegen Bouchard opnemen. In 2011 en 2013 jaar was ze verliezend finalist. De andere halvefinalisten worden morgen bekend.

De Tsjech Tomas Berdych heeft voor het eerst in zijn loopbaan de halve finale bereikt. De nummer zeven van de plaatsingslijst won in de kwartfinale van de als derde geplaatste Spanjaard David Ferrer (6-1, 6-4, 2-6 en 6-4). Roger Federer behaalde gisteren ten koste van Jo-Wilfried Tsonga de kwartfinale. De als zesde geplaatste Zwitser was de Fransman in drie sets overtuigend de baas (6-3, 7-5 en 6-4).

Captain Jan Siemerink van het Nederlandse Davis Cup-team maakte vanochtend de Nederlandse afvaardiging bekend die het in de eerste ronde in de Wereldgroep opneemt tegen Tsjechië. Robin Haase, Igor Sijsling, Thiemo de Bakker en Jean-Julien Rojer komen op 31 januari, 1 en 2 februari in actie in een ijshockeystadion in Ostrava. De ondergrond is hardcourt.