Blokjeshoezen

Kijken // en raden Lego albums legoalbums.tumblr.com

De zwemmende baby, het zebrapad op Abbey Road, de banaan van Andy Warhol – een albumhoes kan net zo iconisch en herkenbaar zijn als de muziek op de plaat. Dat bewijst Harry Heaton met zijn vermakelijke Lego Albums-tumblr maar weer. Zijn ‘legoversies’ van (beroemde) albumcovers zijn vrijwel allemaal in één oogopslag te herkennen. Nu is het – helaas – niet zo dat Heaton alle hoezen steentje voor steentje namaakt, hij gooit een pixelfilter over een foto, maakt daar een steentje van en dupliceert dit vormpje net zo lang tot het hele album van Lego lijkt. Voordeel daarvan is wel dat hij razendsnel nieuwe covers maakt (en verzoekjes aanneemt), en dat hij een tutorial van het proces online heeft gezet zodat iedereen een foto kan verlegoën.

    • Anke Meijer