AZ klopt Roda en bereikt halve finale bekertoernooi

AZ ligt op koers om voor het tweede jaar op rij de bekerfinale te halen. De winnaar van afgelopen seizoen bereikte dinsdagavond de halve eindstrijd door in Kerkrade met 2-0 te winnen van Roda JC. De Limburgers, die eerder PSV en Vitesse hadden uitgeschakeld, speelden door een rode kaart van Krisztian Nemeth ruim een half uur met tien man.

Nemeth claimde in de 57e minuut een penalty na licht contact met verdediger Jeffrey Gouweleeuw. Toen scheidsrechter Serdar Gözübüyük in plaats van naar de stip te wijzen geel wilde geven voor een schwalbe, ging de Hongaar door het lint. Na het uitdelen van een bodycheck moest hij met direct rood vertrekken.

Roda stond op dat moment al met 1-0 achter door een eigen doelpunt van Bart Biemans. De verdediger werkte de bal na een half uur spelen uit een corner ongelukkig in zijn eigen doel. Bijna direct na de rode kaart van Nemeth gooide Aron Johannsson op aangeven van Viktor Elm de wedstrijd in het slot.

De andere kwartfinales worden woensdagavond gespeeld. Ajax - Feyenoord, NEC - FC Utrecht en PEC Zwolle - JVC Cuijk staan dan op het programma. (Novum)