Arrestatie na schietpartij op universiteitscampus in Indiana

Agenten onderzoeken de campus van Purdue University na een melding van een schietpartij.
Agenten onderzoeken de campus van Purdue University na een melding van een schietpartij. Foto AP/The Journal & Courier, John Tertune

Agenten hebben een persoon gearresteerd na een melding van een schietpartij op de Purdue University in Indiana, Verenigde Staten. Het terrein rond de campus is afgesloten, zo meldt de universiteit.

De schietpartij vond vandaag plaats in het gebouw voor elektrotechniek op de schoolcampus in de plaats West Lafayette, dat ongeveer honderd kilometer ten noordwesten van Indianapolis ligt. The Journal & Courier sprak twee studenten die iets hoorden dat klonk als twee schoten, en een man of vrouw met bloed op het voorhoofd hebben gezien.


Grotere kaart weergeven

Er is iemand in bewaring genomen, maar over deze man is nog geen informatie naar buiten gekomen. Wel werd het terrein van boven gefilmd toen een man die gewapend leek werd gesignaleerd. Op de beelden is te zien dat er een brandweerwagen en diverse politie-auto’s rond de campus aanwezig zijn. Studenten melden ongeveer 24 politiewagens te hebben gezien.

De universiteit heeft iedereen op de campus opgeroepen om dekking te zoeken, en het gebouw is ontruimd door de politie. Niemand kan momenteel de universiteit in en agenten doorzoeken de verschillende universiteitsgebouwen. Of er gewonden zijn gevallen is nog niet duidelijk.

Het gebouw voor elektrotechniek ligt in het centrum van de campus, tegenover het kantoor van de Mitch Daniel, hoofd van de universiteit. Er zijn foto’s verschenen van een man die door twee andere mannen wordt meegevoerd met de armen op zijn rug.