Zeventien aangiftes in zedenzaak

Tegen de 48-jarige Frank R. uit Cuijk, verdacht van ontucht, is zeventien keer aangifte gedaan. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) vanmorgen gemeld. R. wordt er ook van verdacht minderjarigen te hebben verleid tot seksuele handelingen voor de webcam. Justitie sluit niet uit dat er meer aangiftes komen.

Uit onderzoek is volgens het OM gebleken dat R. ook contact had met jongens via internet. Met afbeeldingen die hij van hen maakte, deed hij zich voor als leeftijdsgenoot. De jongens komen uit Nederland en België.

In de voormalige woning van R. vond de politie medio januari op aanwijzen van R. meer cd’s, cd-roms en een externe harde schijf. Het materiaal lag achter een dichtgeschroefd schot in een gangkast en wordt nu onderzocht.

Het onderzoek is naar verwachting begin maart klaar. Omdat veel minderjarigen de afgelopen maanden afzagen van aangifte, sluit het OM niet uit dat de officier strafbare feiten ambtshalve – dus zonder aangifte door slachtoffers – voorlegt aan de rechter.

Morgen moet Frank R. opnieuw voor de rechter verschijnen.