Verlies voor Deutsche Bank in vierde kwartaal

Deutsche Bank heeft in het laatste kwartaal van 2013 965 miljoen euro verlies geleden ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor. De bank deed het daarmee slechter dan analisten op voorhand hadden verwacht, meldt persbureau Novum. Over heel 2013 werd wel winst gemaakt: 1,1 miljard euro.

Foto Reuters / Luke MacGregor

Deutsche Bank heeft in het laatste kwartaal van 2013 965 miljoen euro verlies geleden ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers over afgelopen kwartaal en 2013 van de bank. De grootste bank van Duitsland deed het daarmee slechter dan analisten op voorhand hadden verwacht, meldt persbureau Novum. Over heel 2013 werd wel winst gemaakt: 1,1 miljard euro.

De omzet van Deutsche Bank in het vierde kwartaal was met 6,6 miljard euro zestien procent lager dan een jaar eerder. De winst werd gedrukt door de herstructureringen die de bank doorvoert om financieel gezonder te worden. Dat doet de bank door enkele onderdelen af te stoten. Ook de 528 miljoen euro aan juridische kosten in het vierde kwartaal vanwege betrokkenheid bij de Libor-affaire beïnvloedden de cijfers. Deutsche Bank was een van de banken die een boete kreeg naar aanleiding van het schandaal.

Volgens topmannen Juergen Fitschen en Anshu Jain vielen de cijfers weliswaar tegen, maar is Deutsche Bank in 2013 een “fittere, veiligere en beter gebalanceerde” bank geworden. Over het hele jaar werd ondanks het verlies in het laatste kwartaal winst gemaakt: van 315 miljoen naar bijna 1,1 miljard. De omzet was wel wat lager: die ging van 33,7 miljard naar bijna 32 miljard, een daling van 5 procent.