Obama acht wiet niet gevaarlijker dan alcohol

In een lang interview met The New Yorker heeft president Obama dit weekend gezegd dat het roken van marihuana niet gevaarlijker is dan alcohol. De uitspraak is betekenisvol in het licht van de recente legalisering van marihuana in de Amerikaanse staten Colorado en Washington, een hervorming die het federale niveau nog niet heeft bereikt. „Zoals goed gedocumenteerd is, heb ik als adolescent wiet gerookt,” zei Obama. „Ik zie het als een slechte gewoonte en een ondeugd, maar niet als heel anders dan de sigaretten die ik gedurende een groot deel van mijn volwassen leven gerookt heb. Ik geloof niet dat het gevaarlijker is dan alcohol.” Obama benadrukte de buitenproportionele hoeveelheid jongeren uit minderheidsgroepen die gevangenisstraf krijgen voor bezit van wiet. (AP)