Technobeats als zweepslagen

De Rotterdamse techno-dj Estroe (Esther Roozendaal) treedt op tijdens de grote festivals, zoals Awakenings, en op clubavonden. Maar Estroe is niet alleen geïnteresseerd in opwinding en dansvloerkrakers. Op haar cd Comfort And Closure exploreert ze een duistere onderwereld, met behulp van elektronica. Een beat knalt als een zweepslag terwijl schuchtere akkoorden het geluidsbeeld in rollen. Een lang aangehouden metalige klank mag zich ontpoppen tot wervelend dansritme, zoals in Out Of My Comfort Zone, en zich dan weer terugtrekken als muurbloem. Op deze cd vat Estroe landschappelijke beelden in klank; moerassen vol troebel water en borrelende gassen. Soms is er plaats voor glazige strijkers, die er als mist boven hangen. Estroe schildert met elektronica.

    • Hester Carvalho