Violiste Vanessa Mae skiet op Olympische Spelen

Violiste Vanessa Mae doet mee aan de Olympische Winterspelen. Dat heeft de BBC gisteren gemeld. De 35-jarige, in Singapore geboren Britse skiet voor Thailand, het land van haar vader. Dit weekeinde deed ze aan vier wedstrijden in Slovenië mee om zich te plaatsen. De internationale skifederatie FIS moet haar deelname nog wel bevestigen.

Mae is al sinds haar kindertijd een bekend violiste. Ze mengt klassieke muziek met popmuziek. Haar sexy stijl in videoclips deed haar bekendheid geen kwaad. Mae is al sinds haar kinderjaren een fanatiek skiër.

In Slovenië deed Mae zelfs mee aan een jeugdtoernooi om te voldoen aan de criteria voor plaatsing. Ze was daar veertien jaar ouder dan alle andere deelnemers. Al in 2010 had ze haar olympische droom aangekondigd, in The Daily Telegraph: „Ik hoop dat mensen zullen accepteren dat ik gewoon mijn best wil doen.” (Novum)