Sharapova uitgeschakeld in Australian Open

Maria Sharapova in Melbourne. Foto EPA / Mast Irham

Maria Sharapova, die in 2008 de titel nog won, ligt uit de Australian Open. In haar vierde wedstrijd werd de Russische verslagen door de Slowaakse Dominika Cibulkova met 3-6 6-4 6-1, die voor het eerst de kwartfinales in Melbourne bereikt.

Een andere favoriet, Serena Williams, werd gisteren ook al onverwachts verslagen in de achtste finales. Sharapova, de nummer drie van de wereld, was niet fit tijdens de wedstrijd. Ze moest voor de derde set een medische time-out nemen om een heupblessure te behandelen, waarna ze nog maar één game won.

Cibulkova speelt in de kwartfinale tegen de Roemeense Simone Halep. Die won met 6-4 2-6 6-0 van de Servische Jelena Jankovic, de nummer acht van de wereld. Halep neemt voor het eerst deel aan de kwartfinales op een grand slam-toernooi.

Azarenka en Dimitrov bereiken ook kwartfinales

Victoria Azarenka, de nummer twee van de wereld, bereikte de kwartfinales makkelijk met een 6-3 6-2 overwinning op de Amerikaanse Sloane Stephens. De Wit-Russische won de afgelopen twee jaar al de Australian Open.

En ook Grigor Dimitrov, de vriend van Sharapova, mag bij de mannen verder naar de kwartfinales. De Bulgaar won met 6-3 3-6 6-2 6-4 van de Spanjaard Robert Bautista. Het is de eerste keer dat Dimitrov de kwartfinales van een grand slam bereikt.

    • Anouk van Kampen