kort

Foto Kippa

Jimmy Savile //

Omvang misbruik nog groter dan gedacht

Jimmy Savile, de in 2011 overleden BBC-coryfee, heeft volgens de Britse krant The Observer waarschijnlijk duizend kinderen misbruikt. Eerder werd al gesproken van driehonderd slachtoffers, maar uit rapporten van de Britse justitie die The Observer heeft ingezien blijkt dat de omvang van het misbruik nog veel groter is dan aanvankelijk gedacht. Andere werknemers van de BBC zouden oogluikend hebben toegestaan dat Savile de jongens en meisjes heeft aangerand of verkracht in opnamestudio’s en kleedkamers van de omroep. Savile kon bijna veertig jaar lang min of meer ongestoord zijn gang gaan.

20

doden bij aanslag op militairen in Pakistan

. Bij een bomaanslag op een voertuig van een legerkonvooi Bannu, een regio in het noordwesten van Pakistan, zijn gisteren zeker twintig mensen om het leven gekomen. Dertig anderen raakten gewond. Het konvooi was in voorbereiding om te vertrekken in de richting van de Afghaanse grens waar veel militante groeperingen zich ophouden. Onder de slachtoffers bevinden zich voornamelijk militairen. De aanslag is nog niet opgeëist. Sinds Mullah Fazlullah eind vorig jaar de nieuwe leider van de Pakistaanse Talibaan werd, hebben zij gezworen meer aanvallen op de nationale veiligheidstroepen te plegen.

Noorderslag //

The Opposites winnen de Popprijs 2013

Het hiphopduo The Opposites heeft de Popprijs 2013 gewonnen. De prijs, die bestaat uit 10.000 euro en een kunstwerk, kregen ze uitgereikt op festival Noorderslag. Volgens de jury hebben The Opposites „een nieuwe standaard gezet voor live hiphop”. De muziekprijs wordt sinds 1986 uitgereikt door Buma Cultuur aan de band of artiest die de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Vorig jaar won De Jeugd van Tegenwoordig, en daarvoor ging Caro Emerald met de Popprijs naar huis.

    • NRC
    • Ap