kort

Vogeltelling

Huismus opnieuw nummer één

Meer dan 45.000 mensen hebben dit weekend deelgenomen aan de Nationale Tuinvogeltelling die jaarlijks wordt georganiseerd door Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland. De huismus werd net als vorig jaar het meest gespot, in de helft van de deelnemende tuinen. Het aantal spreeuwen zat op het laagste punt ooit. Vanwege de zachte winter viel het aantal getelde vogels tegen, omdat vogels nu ook in een natuurlijke omgeving makkelijk aan voedsel kunnen komen. Ze zijn daarom niet genoodzaakt tuinen te bezoeken.

98,1

procent Egyptenaren stemt voor grondwet

Egyptenaren hebben deze week massaal ingestemd met de nieuwe grondwet. Dit weekend werden de officiële uitslagen bekendgemaakt. 98,1 procent van de Egyptenaren stemde voor en 1,9 procent was tegen. De opkomst was 38,6 procent. Tegenstanders van de nieuwe grondwet, zoals de Moslimbroeders, bleven thuis. De afgezette Egyptische president Morsi van de inmiddels verboden Moslimbroederschap werd gisteren door het Egyptische Openbaar Ministerie opnieuw aangeklaagd. Ditmaal voor belediging van de rechterlijke macht. Het wordt de vierde rechtszaak tegen de oud-president.

    • NRC
    • Ap