Keepers zijn kanonnenvoer in deze Goal van het Weekend

Ze zitten er bij; van die weekenden waarin de ene na de andere afstandspegel de kwaliteit van de doelnetten test. Als doelman slaap je er slecht van. De afgelopen dagen was het weer zover, en dat niet geheel tot onze spijt.

3. Bébé (Paços de Ferreira)

Deze voetballer blijft een mysterie. Op z’n negentiende voor zo’n 8,5 miljoen euro door Sir Alex Ferguson naar Manchester gehaald. Bébé was toen, in 2009, toch echt nog maar net door Vitória de Guimarães aangetrokken. Maar na nul wedstrijden moest-ie naar Noord-Engeland. De in een weeshuis opgegroeide Bébé kreeg er geen voet aan de grond en Ferguson gaf toe de spits nooit te hebben zien spelen voor hij Bébé kocht. Nu op alweer zijn derde huuravontuur deed de Portugees van zich spreken:

http://youtu.be/3PP-32srv-Y

2. Graziano Pellè (Feyenoord)

De man die elke zondagmiddag voor de lol scoort. Kwam voor het eerst op de Nederlandse velden tijdens het jeugd-WK in 2005, waar hij Italië vertegenwoordigde tussen onder meer Lionel Messi die datzelfde deed voor Argentinië. Oké, hij is zeker geen Messi geworden, maar nu wel een fenomeen. Hoe lang nog in Rotterdam?

1. Franck Moussa (Coventry City)

Grootgebracht op de jeugdopleiding van Anderlecht werd Moussa op z’n vijftiende al weggeplukt door West Ham United. Daar kwam hij niet zo uit de verf en sindsdien zwerft de Belg al enige tijd rond in de lagere regionen van het Engelse profvoetbal. Hij streed dit weekend met Cristiano Ronaldo, Paul Pogba en ene Ndikumana Selemani om wie de keeper het meest kansloos liet. En Franck won, wat ons betreft:

    • Jules Seegers