Berlusconi steunt links bij bestuurbaar maken van Italië

De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi is terug als factor in de politiek. De recent aangetreden leider van de linkse Democratische partij, Matteo Renzi, zocht zaterdag steun bij de mediamagnaat voor hervormingen van het Italiaanse kiesstelsel. Berlusconi beloofde Renzi, wiens partij hij regelmatig verkettert, politieke hervormingen niet te zullen blokkeren. Renzi zei na het gesprek dat Italië beter bestuurbaar moet worden. De invloed van kleinere partijen moet kleiner om een stabiel systeem van „twee blokken” mogelijk te maken, aldus Renzi. Berlusconi sprak over de „consolidatie van de grote partijen”. Berlusconi verloor in november zijn senaatszetel, maar hij blijft zijn heropgerichte partij Forza Italia leiden. Dit is, na de Democratische Partij, de tweede partij van Italië. (AP)