‘Feyenoord-aanhangers ondanks ban toch naar bekerwedstrijd’

Foto ANP / Marco de Swart

Hoewel de aanhang van Feyenoord niet naar de bekerwedstrijd tegen Ajax mag komen, zijn er volgens de politie op de sociale media berichten opgedoken waaruit dit wel blijkt. Komende woensdag wordt de wedstrijd in de Amsterdam ArenA gespeeld.

Fans van Feyenoord zouden voor de thuisvakken toch nog aan kaartjes zijn gekomen, zo meldt persbureau Novum vandaag. Het is niet bekend om hoeveel aanhangers het gaat.

Ban is al 5 jaar oud

Bij wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord mag al 5 jaar geen aanhang van de bezoekende partij aanwezig zijn. Ook voor komende woensdag is het niet de bedoeling dat supporters van de Rotterdamse club de ArenA binnenkomen, aldus een politiewoordvoerder tegenover Novum.

“De boodschap van de burgemeester is duidelijk: er zijn geen uitsupporters welkom bij wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord.”

Tot het verbod werd besloten toen supporters van beide clubs slaags raakten tijdens een wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord in 2009. Begin dit jaar werd geprobeerd om de ban op te heffen, maar tijdens een overleg tussen de beide gemeentes, clubs, KNVB en supportersverenigingen kon er geen overeenstemming bereikt worden. Na dit seizoen gaan alle betrokken weer in overleg over het al dan niet opheffen van de ban.

Onbekend is hoe de politie gaat voorkomen dat de Feyenoord-aanhangers komende woensdag alsnog de ArenA binnenkomen.

    • Philippus Zandstra