In beeld

De scootmobielclub van Maassluis

Dit weekend werd bekend dat fotograaf Peter de Krom genomineerd is voor de Zilveren Camera. Een mooie gelegenheid om de serie waar de genomineerde foto uit komt, vandaag te plaatsen. Over de ‘Scootrangers Maassluis’, een scootmobielclub met 15 leden in de leeftijd van 49 t/m 90 jaar oud die samen tochtjes maken en op vakantie gaan. Per tour leggen ze zo’n 40 kilometer af; het maximaal haalbare voor de scootmobiel. De Krom ontdekte de scootrangers twee jaar geleden toen hij in Hoek van Holland, zijn woonplaats, foto’s maakte van de Avondvierdaagse. Zeker vijftien keer reisde hij ze vorig jaar achterna. Uitgerust met een keukentrappetje (voor de juiste hoogte) ging hij voor de meute uit. De scootrangers hebben De Krom, hun ideale schoonzoon, inmiddels opgenomen in de groep. nrc.next-verslaggever Freek Schravesande maakte vorig jaar een lang verhaal over de Scootrangers Maassluis.
Tijdens de Vertomars van Maassluis, even keren.
Peter de Krom
Op vakantie in Eibergen, in de Achterhoek, zo'n tweehonderd kilometer van huis. De scootmobielen werden per vrachtwagen naar het vakantieadres vervoerd.
Peter de Krom
Op vakantie in Eibergen (Gelderland). Dit is de foto die genomineerd is in de categorie 'Binnenland Documentair Enkel'.
Peter de Krom
Op vakantie in Eibergen (Gelderland).
Peter de Krom
Op vakantie in Eibergen (Gelderland).
Peter de Krom
Op weg naar de Avondvierdaagse van Hoek van Holland.
Peter de Krom
Op weg naar de feestweek in 's-Gravenzande.
Peter de Krom
Tijdens de Avondvierdaagse van Maassluis.
Peter de Krom