Feyenoord roept fans op thuis te blijven

Feyenoord roept supporters op niet naar de Arena te komen. Foto ANP / Toussaint Kluiters

Feyenoord heeft zijn achterban opgeroepen niet naar Amsterdam af te reizen voor de bekerklassieker tegen Ajax. Dat doet de Rotterdamse club op zijn site.

“Feyenoord aast niet alleen op sportief bekersucces, maar hoopt bovendien op een rustig en ordelijk verloop van de wedstrijd in Amsterdam.”

Feyenoord wijst erop dat een rustig verlopen duel belangrijk is om na dit seizoen weer uitsupporters bij de klassiekers te hebben. Na rellen in 2009 werd besloten dat er vijf jaar lang geen uitfans mee mochten naar wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord en die regeling geldt nog. De bekerwedstrijd zou eventueel als proef dienen om aan deze regeling een einde te maken. Breekpunt bij het overleg tussen de betrokken burgemeesters, de clubs, politie en KNVB was dat de Ajacieden ook toegang eisten tot het competitieduel in maart.

De Amsterdamse politie let er scherp op dat er geen Feyenoord-fans de Arena binnenkomen, stelt Feyenoord. De kans is klein dat Rotterdamse fans daarom het stadion binnenkomen en dus heeft het ook weinig zin om het te proberen, bezweert de Rotterdamse club.

    • Marije Willems