Zeker twintig doden bij bomaanslag op legerkonvooi in Pakistan

Bij een bomaanslag op een voertuig van een legerkonvooi Bannu, een regio in het noordwesten van Pakistan, zijn vanochtend zeker twintig mensen om het leven gekomen. Dertig anderen raakten gewond, meldt de politie tegenover persbureau AP.

Het konvooi was in voorbereiding om te vertrekken in de richting van de Afghaanse grens waar veel militante groeperingen zich ophouden. Onder de slachtoffers bevinden zich voornamelijk militairen. Of er ook burgers zijn gedood is nog niet duidelijk.

De aanslag is nog niet opgeëist. Sinds Mullah Fazlullah eind vorig jaar de nieuwe leider van de Pakistaanse Talibaan werd, hebben de rebellen gezworen de aanvallen op de nationale veiligheidstroepen in Pakistan te verhogen.

    • Annemarie Coevert