Terugkijken: een hommage aan Boudewijn de Groot op Noorderslag

18-1-2014 Groningen, Noorderslag Eerbetoon aan het album "Voor De Overlevenden" door diverse muzikanten. De meester zelf was er ook bij. Rechts Dave von Raven, zanger van de beatgroep De Kik.
18-1-2014 Groningen, Noorderslag Eerbetoon aan het album "Voor De Overlevenden" door diverse muzikanten. De meester zelf was er ook bij. Rechts Dave von Raven, zanger van de beatgroep De Kik.

Het Groningse festival Noorderslag vormde gisteravond een podium voor Nederlandse artiesten, die dit jaar een hommage brachten aan Boudewijn de Groot. Gisteravond was een drie uur durend live verslag te zien dat nu online terug te kijken is.

In ‘Door de Overlevenden’ geven The Kik, Lucky Fonz III, Roos Rebergen en Tangarine eigen interpretaties van de muziek van De Groot, die dit jaar 70 jaar oud wordt en vijftig jaar in het vak zit. Ook De Groot zelf deed mee, en zong enkele van zijn nummers met deze artiesten samen.

Ook werd de Popprijs gisteravond uitgereikt. De bierdouche was voor The Opposites. Volgens de jury hebben The Opposites ‘een nieuwe standaard gezet voor live hiphop’. Ook werde de ‘IJzeren Podiumdieren’ uitgereikt. Lees hier wie dat waren.