Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Toerisme

‘Meer geld voor vakantie in 2014 - impuls voor reisbranche’

Bezoekers laten zich informeren in een stand op de vakantiebeurs in de Utrechtse Jaarbeurs. Foto ANP / Michael Kooren

De vakantiebeurs in de Utrechtse Jaarbeurs heeft dit jaar dertien procent meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. De afgelopen vijf dagen bezochten 117.073 mensen de beurs. En uit een evaluatie blijkt dat zij dit jaar fors meer geld willen uitgeven aan een vakantie dan vorig jaar.

Uit de evaluatie van de beursorganisatie zou blijken dat de belangstelling voor een vakantie in Europa is toegenomen. Ruim een op de vijf bezoekers kwam zich speciaal oriënteren voor een korte of lange vakantie in Nederland. Italië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Griekenland, Oostenrijk en Zwitserland zijn het populairst.

De bezoekers van de Vakantiebeurs gaven aan gemiddeld bijna 3300 euro per persoon per jaar aan vakanties te besteden. Dat is drie keer meer dan de ruim 1100 euro die de gemiddelde Nederlander afgelopen jaar aan vakanties heeft uitgegeven.

De organisatie spreek van een impuls voor de reisbranche.

“Van onze exposanten krijgen we veel positieve reacties op de kwaliteit van het bezoek en velen hebben direct op de beurs geboekt.”

(Novum)