In beeld

Dit zijn de meest indrukwekkende foto’s van afgelopen week

Wekelijks selecteert de fotoredactie van NRC de meest indrukwekkende, mooiste en beste foto's van de afgelopen week. Deze reeks bevat het hevige voortdurende geweld in de CAR, Zuid-Soedan en Syrië, ruziënde parlementariërs, een fotogenieke luchtshow, religieuze vieringen en oververhitte tennissers. Bekijk alle foto's hier. Enkele foto's kunnen als schokkend worden ervaren.
Een militant in de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) poseert. Eerder deze week zei de Franse ambassadeur bij de VN, Gérard Araud, dat de Franse troepen worden geconfronteerd met een 'bijna onmogelijke' situatie en dat Frankrijk er niet op was voorbereid dat de haat in de CAR zo diep geworteld is. In de hoofdstad Bangui is het nu relatief rustig, maar waarnemers waarschuwen dat het geweld elk moment weer kan oplaaien.
Reuters / Siegfried
Als onderdeel van de internationale luchtshow in Bahrein vliegen de 'Breitling Wingwalkers' over het zuiden van Bahrein. Deze 'wingwalkers' deden eerder shows in China, Australië en in verschillende Europese landen.
AP / Breitling
Lokale bewoners kijken van een afstand naar een bosbrand in de San Gabriel Vallei bij Glendora in Californië, Verenigde Staten.
AP / Ringo H. W. Chiu
Een Hindoestaan heeft haken in zijn rug en bereidt zich voor op zijn pelgrimtocht, die onderdeel uitmaakt van het Thaipusam festival in Kuala Lumpur, Maleisië. Dit is een jaarlijks religieus festival voor hindoes.
AP / Daniel Chan
Een dakloze man en zijn vrouw, die met een sjaal haar hoofd bedekt, delen een gehuurd en versierd bed in New Delhi, India. Het huren van een bed op de grond kost vijftien dollar per dag. Een bed is te koop vanaf zo'n vijftig dollar.
AP / Saurabh Das
Een Afghaanse vrouw op straat in Kaboel.
AFP / Johannes Eisele
Een soldaat van het Zuid-Soedanese Vrijheidsleger wordt behandeld door een arts. Hij raakte gewond tijdens een schietpartij. In Zuid-Soedan woedt een machtsstrijd tussen president Salva Kiir en oud-vicepresident Riek Machar. Duizenden mensen zijn voor het geweld op de vlucht.
AFP / Phil Moore
Een foto vrijgegeven door NASA toont een groeve vlakbij de zogenoemde Cerberus Fossae op Mars. NASA stelt dat het een vulkanische opening heeft ontdekt, net als lavastromen die duiden op vulkanische activiteit op de planeet.
AFP/NASA
In Payung in Indonesië komt as naar beneden als gevolg van de uitbarsting van de Sinabung-vulkaan. De vulkaan op het eiland Sumatra is al enkele weken zeer onrustig en barst van tijd tot tijd uit. De erupties gaan gepaard met gaswolken en lava.
AP / Binsar Bakkara
Een combinatiefoto toont boven een man met een baby die een luchtaanval in Damascus, Syrië overleefde en onder dezelfde baby, vastgehouden door zijn vader. De aanval is volgens activisten uitgevoerd door het leger van de Syrische president Assad.
Reuters / Bassam Khabieh
De Rod Laver Arena tijdens de wedstrijd tussen de Australische Casey Dellacqua en de Chinese Jie Zheng in de derde ronde van de Australian Open, waar in bloedhitte wordt gespeeld.
EPA / Mark Dadswell
Tranen rollen langs de wangen van een moslima in Kasjmir, India, tijdens het festival waar de geboortedag van de profeet Mohammed werd gevierd. Duizenden mensen verzamelden zich voor het Hazratbal altaar, waar een haar uit de baard van de profeet bewaard zou worden.
AP / Dar Yasin
Oekraïne Parlementariërs raakten deze week slaags tijdens stemming over wet die betogingen aan banden legt. Parlementariërs van de oppositie blokkeerden een elektronische stemming over de wet, maar na een vluchtige stemming met opgestoken handen verklaarde de parlementsvoorzitter dat de nieuwe regels waren aangenomen.
AP / Sergei Chuzavkov
Een jongeman balanceert een bed op zijn hoofd, lopend door de lege en verwoeste straten van Bentiu in Zuid-Soedan. De SPLM, sinds de onafhankelijkheid in 2011 aan de macht in Zuid-Soedan, is weer uiteengevallen. Naar schatting zijn al zo’n 10.000 doden gevallen in de strijd tussen de troepen van president Salva Kiir en die van voormalig vicepresident Riëk Machar. Bijna een half miljoen mensen zijn op de vlucht; tienduizenden proberen weg te komen naar buurlanden.
AP / Mackenzie Knowles-Coursin
Een model draagt een creatie van Moncler Gamme Bleu op de catwalk van de mannenmodeweek in Milaan.
AP . Antonio Calanni