A Most Wanted Man – derde film van Anton Corbijn in première

Shot uit de film A Most Wanted Man. Foto Sundance Festival

De spionagethriller A Most Wanted Man, de derde en nieuwste film van de Nederlandse regisseur (en fotograaf) Anton Corbijn, is vandaag op het Sundance Filmfestival in première gegaan. De eerste reacties en recensies lijken positief.

De nieuwste film van Corbijn, na zijn debuut ‘Control’ en tweede film ‘The American’, is gebaseerd op een boek van de Britse auteur John le Carré uit 2008. De cast bestaat uit veel beroemde acteurs: Rachel McAdams, Robin Wright, Philip Seymour Hoffman, Daniel Bruhl en Willem Dafoe.

De film speelt zich af in Hamburg, waar een half-dode man - half Tsjetsjeens, half Russisch - op de vlucht is en opduikt in de islamitische gemeenschap van de stad. Hij heeft een onwaarschijnlijke hoeveelheid geld bij zich. Zowel de Duitse als de Amerikaanse geheime diensten willen graag weten wie hij is. De idealistische advocate Annabel (Rachel McAdams) neemt hem in bescherming.

Een officiële trailer van de film is nog niet te vinden op YouTube, maar het Sundance Filmfestival heeft de nieuwe film van Corbijn wel opgenomen in zijn top-10-lijst (nummer twee) van dit jaar:

Positieve eerste recensies

The Britse krant The Guardian gaf de film dit weekend drie van de maximale vijf sterren en prees vooral het acteerwerk van Seymour Hoffman. De krant schrijft:

“Philip Seymour Hoffman geeft kleur aan deze wat zware versie van de John le Carre’s terrorisme-thriller.”

Website ScreenCrave geeft de film een 7,5 en schrijft:

“A Most Wanted Man is een solide spionagefilm, met een fantastische cast van karakteristieke acteurs die allemaal hun beste spel brengen. Het berekenende tempo zal misschien voor sommigen iets te traag zijn, maar de film bevat voldoende plotwendingen en ethische dilemma’s om een boeiend te blijven, zelfs voor veeleisende kijkers.”

De film zal later dit jaar in Nederland te zien zijn.

De trailer van het boek A Most Wanted Man:

    • Niels Posthumus