Van jazz en folk tot artrock, indie en techno. Duik in deze muziektijdlijn

Terwijl iedereen afgelopen maand druk bezig was met muziekeindejaarslijstjes, gooide Google het over een andere boeg. Het bedrijf ging terug in de tijd en maakte een interactieve tijdlijn van de geschiedenis van populaire muziekgenres.

Met de tijdlijn wil Google laten zien wat er zoal is veranderd in de muziek: welke muziekgenres waren de voorbije decennia populair en welke doen het nog steeds goed? Welke klassiekers staan nog steeds in veel afspeellijstjes? De tijdlijn is gemaakt op basis van data van Google Play Music. Wellicht niet geheel representatief, maar het geeft een aardig beeld van de verschillende stromingen.

Alvast een paar voorbeelden:

Meer over het hoe en wat van de tijdlijn hier en kijk voor de FAQ hier (rechts in beeld).

    • Marije Willems