Hema verandert wijnetiket

Wijnboer Ilja Gort zou zijn kenmerkende snor afknippen als hij de rechtszaak tegen de Hema niet zou winnen. Zo zeker was Gort van tv-programma Wijn aan Gort er op voorhand van dat het etiket op de Hema-wijn Kleintuin „gejat” is. Het etiket op die Zuid-Afrikaanse wijn is volgens hem bijna identiek aan het etiket van de wijn die hij verkoopt, La Tulipe, die bij AH te krijgen is. Gisteren kreeg Hema daarom een dagvaarding. Gort wil dat de Hema het etiket direct verandert. „Toen ik na zes keer bellen een medewerker aan de telefoon kreeg die vroeg of wij het etiket niet van hén hadden gestolen, was de maat vol.” De zoon van Gort schilderde de tulp op het etiket toen hij zes was. „ Die tulp is mijn vaandel.”

Gort is niet uit op een zaak. „Ik hoop gewoon dat iemand van de Hema eindelijk terugbelt, excuses maakt en zegt: laten we samen een glas wijn drinken.” Volgens een woordvoerder van Hema wordt al gepraat met de leveranciers om het etiket van Kleintuin te veranderen. „Het was nooit onze bedoeling een gelijksoortig etiket in te voeren. We gaan graag met de heer Gort om tafel zitten. Wie weet met wijn. En Hema-worst.”

    • Femke Awater