Samsom: niet eerder waren de raadsverkiezingen zo belangrijk

Diederik Samsom op archiefbeeld.
Diederik Samsom op archiefbeeld. Foto ANP / Martijn Beekman

Niet eerder waren de gemeenteraadsverkiezingen zo belangrijk als dit jaar. Dat zei PvdA-leider Diederik Samsom vandaag in Utrecht bij de aftrap van de PvdA-campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Gemeenten krijgen de komende jaren meer verantwoordelijkheden op het gebied van zorg, werk en wonen. “Het lokale bestuur is daar straks aan zet”, zei Samsom.

“Daarom zijn de komende verkiezingen zo belangrijk: meer dan ooit doet het ertoe wie de keuzes maakt in uw gemeente.”

De PvdA bezwijkt niet voor de verleiding in ‘deze zware tijd’ lastige keuzes te ontlopen, zei Samsom verder in zijn speech.

“Maar politieke idealen waarmaken vergt meer dan Haagse besluitvorming. Het vergt hard werken en het duurt soms lang voordat resultaten zichtbaar worden. Langer dan ik zou willen.”

Samsom ziet in dat de crisis voor veel mensen en bedrijven te lang duurt, maar hij ziet ook lichtpuntjes. “Nederland vindt langzaam de weg omhoog.”

De PvdA-leider is naar eigen zeggen ‘vol vertrouwen’ dat de PvdA op 19 maart een ‘geweldige’ uitslag behaalt. “Omdat ik in de afgelopen maanden weer heb mogen ervaren wat voor fantastische mensen zich voor de Partij van de Arbeid inzetten.” (Novum)