reislijstjes

We zijn dol op lijstjes. Top tienen van de beste, mooiste, slechtste, lekkerste enz. Vooral in januari buitelen tijdschriften en websites over elkaar heen met lezersonderzoeken waaruit reislijstjes voorkomen. Wat vond men het beste hotel, de leukste stad, de vriendelijkste airline? Leg die lijstjes naast elkaar en het is lachen. Zo is Charleston, USA door Condé Nast Traveler en Travel & Leisure gekozen tot een van de tien leukste steden van 2013, terwijl de stad bij Men’s Health als aller slechtste uit de bus komt. Kaapstad scoort hoog bij Travel & Leisure, maar is bij de website Listtoptens de gevaarlijkste stad om te bezoeken. Dito met Detroit: van ‘most booming city’ (Condé Nast) tot ‘most dangerous city’ (Forbes). Rough Guides moet wel heel rare lezers hebben, zij plaatsten Rotterdam op nummer 8 van de tien leukste steden, na Sarajevo (2), Umea (4), Lviv (5) en Almaty (7). Ooit van gehoord?