Oranje wint finale Hockey World League

Jeroen Hertzberger ziet de bal achter zich langs gaan terwijl de Nieuw-Zeelanders Devon Manchester en Alex Shaw (R) toekijken. Foto ANP / Koen Suyk

Nederland heeft de eerste editie van de Hockey World League gewonnen. In de finale in New Delhi was Oranje vanmiddag met 7-2 te sterk voor Nieuw-Zeeland.

Constantijn Jonker (3x), Billy Bakker (2x), Bob de Voogd en Rogier Hofman troffen doel voor Nederland.

Oranje begon uitstekend aan de wedstrijd en stond binnen 23 minuten al op een 2-0 voorsprong. Jonker besliste het duel in het matig gevulde stadion voor rust met de 3-0, zijn tweede van de middag.

Na rust ging Nederland door waar het gebleven was. De Voogd verruimde de marge naar vier, waarna Steve Edwards wat terugdeed voor de Nieuw-Zeelanders. Hofman zette zijn naam even later op het scorebord met de 5-1, waarna opnieuw Edwards de stand wat draaglijker maakte voor Nieuw-Zeeland.

Oranje hockeyde daarna soepel naar het eind van de wedstrijd. Jonker bekroonde zijn goede wedstrijd nog met een fraaie tip-in, zijn derde goal van de wedstrijd.

Nederland won in India voor het eerst sinds 2007 weer eens een toernooi. Destijds kroonde Oranje zich tot Europa’s beste. (Novum)