Ondernemers positief

„Ondanks de waarschuwingen van deze week verwacht ik dat de cijfers zullen meevallen. Ahold was verwacht en Shell heeft te maken met de bestuurswisseling. Alle indicaties die er over het vierde kwartaal zijn geven aan dat zeker in de laatste weken de economie in Europa sterker was. De ondernemers die ik spreek geven dat ook aan. Natuurlijk zullen er altijd bedrijven die iets minder presteren dan de analisten hadden verwacht. Ik denk dan aan ASML. Chipproducent TSMC spreekt over een stagnerende markt. Wat op zichzelf niet een hele grote verrassing was gezien de ontwikkelingen in de VS. Ik vermoed positiever nieuws van Unilever en Philips. Maar laten we ons wel realiseren dat kwartaalcijfers niet alles zeggen; het gaat belegger natuurlijk om de trend van de cijfers. De kwartaalcijfers zijn voltooid verleden tijd. Hoe het management naar de toekomst kijkt en wat het verwacht is natuurlijk van groter belang.”