Moeder dode jongen Amersfoort opgepakt

De politie doet sinds gisteravond onderzoek bij een woning in Amersfoort waar een dode jongen en zijn gewonde moeder werden aangetroffen. Foto ANP

De moeder van de 11-jarige jongen die gisteren dood werd gevonden in Amersfoort is gearresteerd. Zij wordt verdacht van doodslag of moord, meldde de politie vanochtend volgens persbureau Novum. Uit het onderzoek in de woning is vast komen te staan dat de jongen door een misdrijf om het leven is gekomen.

Twitter avatar PolitieUtrecht Politie Utrecht #Amersfoort Noorderlicht, uit onderzoek is gebleken dat de jongen(11) door misdrijf om het leven is gekomen, moeder is gearresteerd

De jongen werd gisteren in een woning aan het Noorderlicht gevonden. De 47-jarige moeder werd met verwondingen naar een ziekenhuis overgebracht. Daar ligt zij nog altijd, meldt de politie. Het onderzoek in de woning gaat nog intussen nog altijd door.

De politie kreeg gisteren rond 16.35 uur een melding dat er iets aan de hand was in de woning aan het Noorderlicht. Daarop vonden agenten de jongen en zijn moeder. Het huis werd direct afgezet, waarna de brandweer ter plaatse kwam.

    • Pim van den Dool