kort

foto anp

Experiment

Politie koopt wapen via Tor-netwerk

De politie en het Openbaar Ministerie in Amsterdam hebben in de VS met de digitale munteenheid bitcoin een semi-automatisch wapen gekocht én geleverd gekregen. Een 25-jarige Amerikaan is aangehouden voor het verzenden van het illegale vuurwapen, meldt de politie. De bestelling werd afgelopen zomer geplaatst tijdens een onderzoek naar het gebruik van bitcoins op het zogenoemde Tor-netwerk. Het goed beveiligde netwerk wordt vaak gebruikt om illegale goederen aan te bieden. Het wapen werd in onderdelen verstopt in een dvd-speler waardoor het niet werd ontdekt bij de grenscontrole.

36

vestigingen van Siebel Juweliers direct dicht

Siebel Juweliers heeft gisteren zijn vestigingen en de webshop per direct gesloten. Dat meldt het bedrijf op de website, zonder verdere toelichting. De keten, met 36 fysieke winkels, belooft ‘binnenkort’ meer duidelijkheid te geven. Siebel komt niet voor in de recente insolventieregisters van de rechtbanken. Daarin wordt melding gemaakt van faillissementen en uitstel van betalingen, of de aanvragen daarvoor. Het van oorsprong Rotterdamse bedrijf bestond vorig jaar honderd jaar en kreeg toen het predicaat koninklijk.

Cabaret

Oudejaarsconference 2015 door Finkers

De oliebollen zijn net op, maar we weten nu al wie de Oudejaarsconference van 2015 gaat doen: Herman Finkers . Dat heeft zijn impresariaat gisteren bevestigd. Finkers heeft met de VARA afgesproken dat de voorstelling op 31 december wordt uitgezonden op televisie. De laatste voorstelling van de 59-jarige Finkers, Na de Pauze, dateert van 2007. De cabaretier was een tijdje uit de running vanwege zijn ziekte. Hij lijdt aan chronische lymfatische leukemie. Eind dit jaar doet Youp van ’t Hek de oudejaarsconference 2014.

    • Novum