Kamermuziek op z’n Brabants

Gaan // klassiek Storioni Festival Kamermuziek in noord-brabant Vanaf vrijdag, diverse locaties, storionifestival.nl

Tot en met 26 november kunnen liefhebbers van kamermuziek terecht in Noord-Brabant. Daar vindt het Storioni Festival plaats, een festival rond het uit Brabant afkomstige Storioni Trio. De drie (pianist Bart van de Roer, violist Wouter Vossen en cellist Marc Vossen) nodigden internationale topmusici uit zoals fortepianist Kristian Bezuidenhout, klarinettist/ componist Jörg Widmann en de populaire Italiaanse cellist/componist Giovanni Sollima. Ook jonge Nederlandse talenten komen langs, zoals Lucas Jussen (piano) en Harriët Krijgh (cello). Er zijn concerten in het Muziekgebouw Eindhoven en in Tilburg, Breda, Den Bosch en Helmond. Behalve de oren worden ook de smaakpapillen geprikkeld: na het ‘Stersolistengala’ vanavond is er een wijnproeverij.