Ik tip de technologiesector

„Ondanks de moeilijke economische omstandigheden wereldwijd zijn de bedrijfscijfers over het algemeen goed te noemen. Waarderingen van beursgenoteerde bedrijven zijn echter niet meer zo laag. Toch zijn aandelen te prevaleren boven cash en obligaties. Solide bedrijfswinsten, lage inflatie en goedkoop geld zijn factoren die ook dit jaar een gunstig effect zullen hebben op de koersen. Wel is verdere economische groei nodig om de winsten te laten groeien. Europa zal achterblijven op de Verenigde Staten, waar de economische groei op meer dan 3 procent wordt geraamd. In China zal de groei gemiddeld 7,5 procent blijven bedragen, terwijl Japan profiteert van ‘Abenomics’, het beleid van premier Abe. Maar verdere hervormingen zijn daar nodig. Beurzen van opkomende markten zullen wederom achterblijven. Ik ben positief over de technologiesector en tip aandelen als Apple en Toshiba.”