Dit zijn de nominaties voor de Zilveren Camera 2013

Premier Rutte geeft Kamervoorzitter Van Miltenburg, al bellend, een handkus, voorafgaand aan een Kamerdebat. Nominatie Binnenlands nieuws Enkel. Foto ANP / Martijn Beekman

De nominaties voor de Zilveren Camera 2013 zijn bekend. Dat liet de organisatie zojuist weten.

De Zilveren Camera is een prijs voor de beste nieuwsfoto van een Nederlandse of een in Nederland werkende fotograaf. De prijs wordt dit jaar voor de 65ste keer uitgereikt.

Jaarlijks worden er zo’n 10.000 foto’s ingezonden. De winnende foto brengt een nieuwsonderwerp in binnen- of buitenland in beeld. De jury bestaat uit 24 vakmensen waaronder fotoredacteuren en fotografen. Zij oordelen over de foto’s, die zijn onderverdeeld in zes categorieën: van dagelijks nieuws of sport tot en met buitenland documentair.

Een greep uit de genomineerde platen:

SGP Partijdag. Nominatie Binnenlands nieuws Enkel. Foto Martijn Beekman

Op 30 april 2013 werden prins Willem-Alexander en prinses Máxima in de Nieuwe Kerk in Amsterdam ingehuldigd als koning en koningin. Nominatie Binnenlands nieuws Enkel. Foto Robin Utrecht (via ANP)

Premier Mark Rutte wordt bestormd door kinderen na afloop van de kinderpersconferentie tijdens de Jeugdjournaaldag. Nominatie Cultuur en entertainment Enkel. Foto Robin van Lonkhuijsen (via ANP)

Bekijk alle nominaties hier.

    • Marije Willems