Zeker dertien doden bij zelfmoordaanslag in Kabul

Afghaanse veiligheidsdiensten begeleiden een gewonde man na de zelfmoordaanslag in een restaurant in Kabul. Foto AP / Massoud Hossaini

Bij een zelfmoordaanslag in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn zeker dertien mensen om het leven gekomen. Onder hen ook buitenlanders, maar het is onduidelijk van welke nationaliteit. Zeker vier mensen raakten gewond, meldt persbureau AP.

Een man bracht even na zonsondergang een bomgordel tot ontploffing bij het populaire restaurant Taverna du Liban in het centrum van de stad:

Het restaurant wordt vaak bezocht door Afghaanse ambtenaren, buitenlandse diplomaten, hulpverleners en zakenmensen. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken hebben bewakers twee andere aanvallers om het leven gebracht toen die het restaurant probeerden te betreden.

Persbureau AFP meldt dat de Talibaan achter de aanslag zouden zitten. Een woordvoerder van de Talibaan heeft de aanslag opgeëist in een mail aan het persbureau. Vijf dagen geleden pleegden de Talibaan ook al een zelfmoordaanslag in Kabul. Daarbij kwamen twee mensen om het leven, onder wie een politieagent. De Talibaan plegen vaker aanslagen in Afghanistan sinds ze in 2001 uit de macht verdreven werden.

    • Anouk van Kampen