Vanaf morgen weer treinen tussen Hilversum en Bussum

Een trein met ongeveer 550 reizigers ontspoorde afgelopen woensdag bij Hilversum. Foto ANP / Bas Czerwinski

Het treinverkeer tussen Hilversum en Naarden-Bussum kan naar verwachting morgen worden hervat. De NS en Prorail gingen er eerder nog van uit dat er pas maandag weer treinen zouden rijden het op stuk waar woensdag een trein ontspoorde, maar de werkzaamheden zijn eerder klaar dan verwacht.

De vervoerder en de spoorbeheerder verwachten nu dat er zaterdag om 08.00 uur weer treinen kunnen rijden. Aan het kapotte spoor, dat over 250 meter moest worden vernieuwd, is sinds de ontsporing dag en nacht gewerkt.

Een rijtuig van een passagierstrein ontspoorde woensdag aan het einde van de middag door nog onbekende oorzaak kort nadat de intercity was vertrokken uit Hilversum. Na honderd tot tweehonderd meter kwam de wagon met de wielen in het grind terecht.

De Inspectie voor Leefomgeving en Transport en de Onderzoeksraad voor Veiligheid doen onderzoek naar de oorzaak van de ontsporing. (Novum)