Rijden zoals ze in films doen

Foto Reuters / Mario Anzuoni

Inwoners van Glendora, in het zuiden van Californië, maken dat ze wegkomen. En niet voor niets: achter ze woedt een bosbrand die inmiddels bijna zeven vierkante kilometer bos in as heeft gelegd. Ook twee huizen zijn afgebrand.

De politie van Glendora heeft drie mensen gearresteerd die mogelijk iets met de brand te maken hebben, maar wat er precies is gebeurd is nog niet bekend. Een woordvoerder zegt tegen de krant LA Times dat er in elk geval wel onderzoekers van de afdeling brandstichting ter plaatse zijn. In totaal zijn zo’n 550 brandweermannen ingezet tegen de branden.

Glendora grenst in het zuiden aan de agglomeratie Los Angeles, en in het noorden aan het bosrijke Angeles National Forest.

In augustus vorig jaar werd het noorden van Californië getroffen door hevige bosbranden. Duizenden mensen moesten hun huizen verlaten, toen 500 vierkante kilometer van Yosemite National Park afbrandde. Die brand ontstond, bleek in september 2013, door een kampvuurtje van een jager.