Overname Wereldbibliotheek door Nieuw Amsterdam definitief

Uitgeverij Nieuw Amsterdam heeft woensdag Uitgeverij Wereldbibliotheek overgenomen, zo meldt Nieuw Amsterdam in een persbericht. De beide uitgevers hopen ‘in de huidige economische omstandigheden hun slagkracht en mogelijkheden te vergroten.’

Meerdere uitgevers hadden interesse in het Wereldbibliotheek, maar de uitgeverij voelde zich bij Nieuw Amsterdam ‘het beste thuis’. Voor Wereldbibliotheek blijft veel hetzelfde. Naam, signatuur, fonds en fondsvorming worden gecontinueerd, het personeel blijft aan en Koen van Gulik is ook komende jaren uitgever.

Lidewijde Paris, directeur van Nieuw Amsterdam, noemt de komst van Wereldbibliotheek een ‘enorme impuls’. Wereldbibliotheek verhuist op korte termijn naar het kantoor van Nieuw Amsterdam, gevestigd vlakbij het Museumplein in Amsterdam.

    • Roderick Nieuwenhuis