Nooit getrouwd

François Hollande president sinds 2012

Het ‘machtskoppel’ van de Franse politiek, Ségolène Royal en François Hollande, kreeg vier kinderen, maar trouwde nooit. Na de breuk met Royal kreeg Hollande in 2010 een relatie met ex-journaliste Valérie Trierweiler. Ook met haar trad hij niet in het huwelijk. Niettemin heeft zij officieus de status van première dame van Frankrijk: met een eigen staf en kantoor in het Elysée. Hoewel van Hollande geen specifieke affaires bekend zijn, is zijn vrolijke omgang met vrouwelijke verslaggevers befaamd. Royal kon haar jaloezie vaak niet bedwingen en hoorde aantrekkelijke vrouwen uit Hollandes entourage uit om er zeker van te zijn dat ze geen affaire met hem hadden. En nu is er dus de vermeende affaire met actrice Julie Gayet. Trierweiler stortte vorige week in, toen berichten verschenen over de affaire.