Man bijt hond herdenkt Auke ‘IJzeren Hein’ Visser

Vanmorgen werd bekend dat Auke Visser in zijn slaap was overleden. De 95-jarige man met de bijnaam ‘IJzeren Hein’ was bekend van Man bijt hond. Vanavond zond het programma een ode aan de ijzerverzamelaar uit.

Vanmorgen werd bekend dat Auke Visser in zijn slaap was overleden.

Twitter avatar manbijthond Man bijt hond Treurig nieuws: IJzeren Hein Auke Visser is overleden. Vanavond zenden wij een ode uit.
http://t.co/ajyyNpFuzV http://t.co/JEbbkGq6zK

De 95-jarige man met de bijnaam ‘IJzeren Hein’ was bekend van Man bijt hond. Visser zamelde met zijn broer, die in 2008 op negentigjarige leeftijd overleed, jarenlang oud ijzer in. De oudijzerhandelaars uit Leeuwarden vormden in het Man bijt hond sinds 2006 het olijke duo de ‘IJzeren Heinen’ en kregen zo landelijke bekendheid. Man bijt hond schrijft:

Ondanks het gemis van zijn broer, ging Auke de afgelopen jaren onvermoeibaar door met het dagelijks verzamelen van oud ijzer.

In september 2013 volgde het programma de voorbereidingen van Auke en zijn zoon Robbie voor het 95ste verjaardagsfeest van Auke nog. Vanavond zond het programma in vijf minuten een ode aan Auke de Sloper uit:

    • Anouk van Kampen