‘He rubs himself against the female’ - Attenborough beschrijft uitgaansgedrag

Sir David Attenborough die het menselijk paringsritueel in het uitgaansleven beschrijft. Het zou niet eens zo’n gek idee zijn voor een vervolg op een van de natuurseries van de Britse programmamaker. Dat moeten de mensen achter YouTube-kanaal Cassetteboy ook gedacht hebben.

Screenshot filmpje Cassetteboy vs David Attenborough

Sir David Attenborough die het menselijk paringsritueel in het uitgaansleven beschrijft. Het zou niet eens zo’n gek idee zijn voor een vervolg op een van de natuurseries van de Britse programmamaker. Dat moeten de mensen achter YouTube-kanaal Cassetteboy ook gedacht hebben. In een nieuw filmpje geven ze een beeld van hoe dat eruit zou zien.

Een paar jaar geleden maakte Cassetteboy al een audiomontage waarin het gedrag van dronken uitgaanspubliek door Attenborough wordt omschreven. En vorig jaar lieten ze bijvoorbeeld president Barack Obama uitgebreid en ongenuanceerd praten over wapenhandel in conflictgebieden.

We willen overigens niet de indruk geven dat Attenborough zich nooit heeft gewaagd aan het onderwerp “mens”. Voor de BBC maakte hij de confronterende documentaire How Many People Can Live on Planet Earth? Hij betoogt dat we anders moeten gaan leven, willen we in de toekomst kunnen overleven.

Attenborough heeft zich ook kritischer uitgelaten over de mensheid. Zoals in september, toen hij zei dat de menselijke evolutie is gestopt , omdat de mens met zijn technologie ontkomt aan natuurlijke selectie. In zijn nieuwe BBC-serie Rise of Animals komt de menselijke evolutie aan bod.

    • Laura Klompenhouwer