Juweliersketen Siebel sluit per direct alle vestigingen

Een vestiging van Siebel in Den Haag, die net als de 35 andere vestigingen van de juwelier werd gesloten. Foto ANP / Bart Maat

Juweliersketen Siebel heeft vandaag alle 36 vestigingen en de webshop gesloten omdat het bedrijf in grote problemen verkeert. Dat heeft het bedrijf vanmiddag bekendgemaakt op zijn website.

“Per direct zijn alle 36 winkels en de webshop van Siebel Juweliers gesloten”, staat in de mededeling van het bedrijf. Wat de gevolgen zijn voor het personeel is nog onduidelijk. “Er zal binnenkort meer duidelijkheid komen over de toekomst van Siebel Juweliers en haar medewerkers”, aldus Siebel. Er werken zo’n 170 mensen bij Siebel.

Wat er precies aan de hand is bij het bedrijf is nog onduidelijk. Een woordvoerder zei eerder vanmiddag tegenover De Telegraaf dat het “vooralsnog” niet gaat om een faillissement. “De winkels zijn tot nader order gesloten”, aldus de woordvoerder.

Siebel komt niet voor in de recente insolventieregisters van de rechtbanken, meldt persbureau Novum. Daarin wordt melding gemaakt van faillissementen of uitstel van betalingen, of de aanvragen daarvoor.

Siebel Juweliers werd in 1912 geopend aan de Westewagenstraat in Rotterdam. Sinds vorig jaar mag het bedrijf het predicaat Koninklijk voeren.

    • Pim van den Dool