En zo raakte Christus de Verlosser een stukje van zijn rechterduim kwijt

Megalomane Christusbeelden doen het goed in Latijns-Amerika. In Bolivia staat er een van 34 meter, in Peru een van 37 meter en in Mexico een van 23 meter. Maar de bekendste is de Cristo Redentor (Christus de Verlosser) in Rio de Janeiro. En die heeft nu zijn vinger gebroken.

Vanaf de top de 710 meter hoge Corcovado kijkt het beeld met open armen uit over de hele stad. En die open en uitstekende armen zijn kwetsbaar als het stormt. En in Rio stormde het vandaag flink. Straten kwamen blank te staan en in grote delen van de stad viel de stroom uit.

De bliksem boven de stad leverde prachtige plaatjes op…

Foto AP / Leo Correa

Foto AP / Renata Brito

Foto AFP / Yasuyoshi Chiba

…maar zorgde dus ook voor problemen. Ondanks de bliksemafleiders werd het 38 meter hoge beeld onder vuur genomen.

Foto EPA / Antonia Lacerda

Op onderstaande helikopterbeelden is te zien - als je goed naar het verschil tussen de rechter en linkerhand kijkt - hoe de rechterduim van Christus de Verlosser is beschadigd. Heb beeld wordt binnenkort onderzocht om te kijken hoe de schade kan worden hersteld.

http://www.youtube.com/watch?v=DFzhxSetacc&feature=youtu.be&a

    • Lex Boon